Hel
9-12.08 Hel opanowali żołnierze a wszystko to za sprawą kolejnej edycji D-DAY HELL. Organizatorzy zgotowali licznie przybyłym turystom niemałą atrakcję. Pokazy sprzętu, parady a przede wszystkim rekonstrukcje walk, które odbyły się na wybrzeżu Normandii w 1944 roku.
Tegoroczny Dzień Ryby stał pod znakiem łososia, czyli jednego z najszlachetniejszych bałtyckich gatunków. Głównym jurorem konkursu kulinarnego, w którego szranki stanęli kucharze z helskich punktów gastronomicznych, a którego tematem były potrawy z łososia, był sam mistrz Karol Okrasa.
Olgierd Łukaszewicz gra Wyspiańskiego w remizie w Helu "A kaz tyz ta Polska, a kaz ta?".
"D-Day Hell" to rekonstrukcja historyczna upamiętniająca lądowanie wojska alianckich na plażach Normandii w 1944r. W przedstawieniu biorą udział fani militariów i profesjonalne grupy rekonstrukcyjne.