kuchnia
Zdrowe śniadanie uczniów Szkoły Podstawowej w Chłapowie. Dzieci przygotowały kolorowy posiłek i włączyli się w próbę bicia rekordu Guinessa w ramach akcji ogłoszonej przez Światową Organizację Zdrowia. W tym samym czasie do posiłku zasiedli uczniowie w wielu szkołach na terenie Polski.
W hotelu Primavera w J. Górze odbył się pokaz kulinarny, na którym można było obserwować szefów kuchni, którzy prezentowali swoje wyjątkowe umiejętności. Podczas pokazów można było degustować wyśmienite potrawy m.in. kuchni włoskiej i tajskiej. Wydarzenie stwarzało doskonałą możliwość zapoznania się z najbardziej aktualną i kompleksową ofertą produktów i usług dla gastronomii.
We władysławowskim porcie odbyły się obchody staropolskiej Sobótki. Impreza rozpoczęła się od barwnego korowodu który wyruszył spod Urzędu Miasta. W porcie rybackim można było posłuchać koncertów oraz odbył się finał konkursu gastronomicznego o Pomuchlową Patelnię.
"Gotuj z TV Półwysep" - pensjonat "Victor" w Jastrzębiej Górze.
"Gotuj z TV Półwysep" - pensjonat "Victor" w Jastrzębiej Górze.
"Gotuj z TV Półwysep". Program zrealizowany w restauracji Bursztynia w Pucku. Przygotowaną potrawą był indyk faszerowany z grzybami mun, sosem parmigiano reggiano i krokiecikami ryżowymi. Łączy ona elementy wielu kuchni świata: chińskiej, włoskiej, francuskiej i polskiej.
Od lat Andrzej Dzienisz, właściciel dębogórskiej fermy, stara się spopularyzować w Polsce gęsinę, a robi to łącząc przyjemne z pożytecznym. Na V już Pikniku w Gęśniku, bawiono się wyśmienicie. Na kiermaszu można było kupić gęsi i wyroby gastronomiczne.
Finał konkursu gastronomicznego o Pomuchlową Patelnię.
Projekt przewiduje odbycie 4-tygodniowych praktyk zawodowych przez 13-osobowa grupę uczniów w wieku 17-19 lat z klasy II i III Technikum żywienia pod opieka jednego nauczyciela z Polski w lipcu 2008 roku.